Visie en aanpak

Voorkom burn-out

Energiek met talent

Vitaliteit als resultaat

Visie

Vitaliteit betekent letterlijk: een leven vol energie. Dat krijg je door te doen waar je gelukkig van wordt, op een manier en in een omgeving die bij je past. Privé en werk zijn verbonden en het is de kunst om hier balans in te vinden. Om de juiste balans te vinden, moet je weten waar je hart sneller van gaat kloppen en wat je talenten zijn. Want inzicht in jezelf is het halve werk.

En precies dáár ligt de kracht van Hart-werk. Met aandacht voor de persoon, direct gekoppeld aan het werk en de werkomgeving. Gelukkige werknemers, maken gelukkige teams en een succesvolle organisatie. Dus volg je hart dan volgt je werk!

Aanpak

Hart-werk helpt organisaties bij het vergroten van de vitaliteit van werknemers. Dit doen we op individueel-, team-, en organisatieniveau. Doordat talenten goed worden ingezet, stijgt betrokkenheid en voorkomen we verzuim. En als een werknemer is uitgevallen, dan helpen we de werknemer in het herstel.

De aanpak bij vitaliteitsvraagstukken is gebaseerd op het Huis van Werkvermogen. Het werkvermogen is de mate waarin iemand in staat is om te werken. Een huis bestaat uit verdiepingen en deze moeten sterk genoeg én met elkaar in balans zijn om het huis stabiel te laten staan.

Huis van Werkvermogen

Door te werken met het Huis van Werkvermogen als basis, ontstaat er snel inzicht op welk niveau mogelijk een disbalans is ontstaan. Hierdoor wordt de aanpak doeltreffend.

Wij voeren een vitaliteitsonderzoek uit of nemen een intake af waarbij we uitgaan van de bouwstenen van het Huis van Werkvermogen. Op basis daarvan maken we een plan van aanpak.

Herken je je hierin?

  • Je Talenten passen niet bij het werk dat je doet;
  • Je hebt verantwoordelijkheden in het werk maar niet de bevoegdheden;
  • Talenten binnen je organisatie matchen niet met de inhoud van functies;
  • Er is een verstoorde relatie tussen de leidinggevende en werknemer;
  • Teams in je organisatie zijn gedemotiveerd omdat er geen richting of doelen aangereikt zijn;
  • Je hebt last van een laag energieniveau. Door de juiste voeding, beweging en mogelijk supplementen kan het energieniveau sterk verbeteren.

Meer weten?

Bel gerust met Hart-werk op 085 760 7550 of stuur ons een e-mail. We denken graag mee!

Huis van Werkvermogen