Talentontwikkeling

Unieke Hart-werk methode

Energiek

Gegarandeerd resultaat

Talentontwikkeling

Bij talentmanagement maken wij de talenten en drijfveren van medewerkers inzichtelijk. Wij gebruiken hiervoor geaccrediteerde onderzoeksmethoden zoals de Talent Management Analyse en de Persoonlijke Profiel Analyse. Als aanwezige talenten niet vrij kunnen worden ingezet dan helpen wij werknemers bij het oplossen hiervan. De “Hart-werk Methode” wordt hierbij ingezet en levert snel resultaat.

Talent en Persoonlijkheidsonderzoeken

TMA-talentenanalyse

De TMA methode geeft inzicht in de persoonlijke mogelijkheden tot ontwikkeling. Deze methode start vanuit de overtuiging dat mensen de beste prestaties leveren als er een stimulerende omgeving aanwezig is die mensen prikkelt op hun basisbehoeften.
De TMA-talentenanalyse maakt het mogelijk een objectieve, opbouwende en vooral diepgaande analyse van drijfveren, talenten, competenties en ontwikkelmogelijkheden te maken.Met de TMA Talentenanalyse worden 22 drijfveren en 44 talenten uitvoerig in kaart gebracht. Ook krijgt u inzicht in de ontwikkelbaarheid van 48 TMA Competenties. De talentenanalyse neemt circa een uur in beslag. De vragenlijst bestaat uit stellingen en gedragsitems waaruit men steeds dient te kiezen welke het beste bij hem of haar passen. Op genuanceerde wijze worden zo de drijfveren ontrafeld. De uitkomsten van de talentenanalyse worden systematisch met elkaar in verband gebracht en geanalyseerd op elkaar versterkende en neutraliserende talenten. De TMA-talentenanalyse bestaat uit een rapport van circa 19 pagina’s waarin de drijfveren en talenten en de vertaling naar gedrag op de volgende deelgebieden staan beschreven: Emotionele balans, motieven, sociale talenten, beïnvloedende talenten, leidinggevende talenten en organisatietalenten. Indien talenten goed ontwikkeld zijn en consistent ingezet kunnen worden binnen de juiste werkomgeving, dan zal dit energie opleveren. Indien dit niet het geval is dan kan er sprake zijn van energieverlies. De Capaciteiten analyse van de TMA-methode geeft een beeld van het intellectuele niveau van de kandidaat.

PPA

De persoonlijke profielanalyse (PPA) biedt snel en grondig inzicht in iemands gedragsvoorkeuren en communicatiestijl.Het is een psychometrische test die is gebaseerd op de DISC therorie van Dr. W.M. Marston. De PPA is uitvoerig wetenschappelijk getest om betrouwbaarheid en validiteit als psychologische test te bepalen.

In slechts 8 minuten geeft het gedragsassessment PPA van Thomas International een nauwkeurig inzicht in het werkgedrag van mensen. Zo kun je je opleidings- en ontwikkelingsbudget optimaal besteden, meer zekerheid krijgen bij het werven van nieuw personeel en personeelsverloop voorkomen.

Je ontvangt een gedetailleerd profiel van de sterke punten en de aandachtspunten van mensen, hun communicatiestijl, hun waarde voor de organisatie, motivatoren, grootste angsten en hoe ze zich opstellen onder druk.

Zodra de PPA is ingevuld heb je direct toegang tot 18 extra rapporten waarmee je personen kunt koppelen aan functies, cv’s kunt doorzoeken en medewerkers kunt coachen, ontwikkelen en trainen.

Je kunt met deze analyse:

• De juiste persoon aannemen
• De communicatie verbeteren
• Motivatie en betrokkenheid stimuleren
• Aandachtspunten voor ontwikkeling herkennen
• Prestatiemanagement

Meer weten?

Bel gerust met Hart-werk op 085 760 7550 of stuur ons een e-mail. We denken graag mee!